Dieter – min Q-man?

Har hittat en klippbok från 1976. När jag skapade den var jag 14 år. Där finns allt från idrottresultat och bilder från tävlingar jag själv deltog i…

Adrian lyfter på ögonbrynen.

– Jo, säger jag. Jag hoppade faktisk 145 cm i höjd. Utan studsbräde.

– Det betvivlar jag inte alls, svarar han. Men vad är det där?

Han pekar på ett av urklippen.
Ja, herregud, vad är det? Jag blir röd om öronen. I klippboken finns ju en massa kommentarer om vad jag tyckte om det andra könet. Killar i min egen ålder var inte pop, jag gillade vuxna män.

Där finns en bild som  föreställer en modell, eller en kille som kanske på den tiden var med i en Snyggaste Man-tävling… jag minns inte varifrån jag klippt ut bilden. Jag köpte väl tyska poptidningar på den tiden?

Adrian har blivit jätteintresserad. Jag vill bläddra vidare för den här nostalgiska trippen är verkligen pinsam. Som om jag stigit in i en skum garderob där hyllorna bågnar under tyngden av allt jag sagt, gjort, fantiserat om och – framför allt – ljugit om då jag var en fjortis.

– Kolla byxorna. Spända som korvskinn. Den där är ju inte så liten heller, om han inte satt in en gurka i fickan förstås.

Jag smäller honom på fingrarna.

– Jag vara bara 14 år då, säger jag. En liten flicka som inte tänkte på sånt.

Dieter, läser Adrian högt. Gud så snygg han är, min Q-man. Du kan inte ha menat hans frisyr så jag vet precis vad du tänkte på. Redan då.

4 reaktioner på ”Dieter – min Q-man?

  1. För några år sedan råkade jag hitta gamla anteckningar jag skrivit om ”vissa saker” i en tidig ”vuxen ålder”….. jag rodnade när jag läste min egen text. Följande tanke var: Tänk om jag dör och någon hittar detta? Tänk om prästen ska berätta om mej på min begravning på basen av detta material? Jag tog en sista blick på materialet och konstaterade att vissa saker bör få vila i frid, varpå jag slängde in det i kakelugnen och tände på. Vilken tur att jag hittade det först!!

  2. Jag tänker spara allt, för när jag är död, är jag död och då gör det inget om alla får veta allt om mig 🙂
    Det som är både roligt o hemskt med gamla papper är ju att minnen som VERKLIGEN slumrat flera år, väcks till liv.

  3. Jo och nej, om jag är övermogen vid livets slut, då spelar det ingen roll, men jag tänkte närmast på alla mostrar, fastrar och dylika. Några utdrag ur texterna skulle ha maximerat efterfrågan på nitro, eventuellt förorsakat en dubbelceremoni i värsta fall.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.