Alla kryddar vi på vårt sätt

Drar mig till minnes en film med Brigitte Nielsen och Sylvester Stallone
i huvudrollerna. De satt på ett café dit det sedan anlände ett tufft motorcykelgäng, men den sekvensen hör inte hit.
Sekvensen jag minns är att hon var så begeistrad av honom att hon inte upptäckte hur mycket ketchup hon lät rinna över tallriken med pommes frites.
Efter en stund frågar han henne Kan dina potatisar simma? Hon ser förstås helt frågande ut och han svarar nåt i stil med Om inte så måste du nog snart rädda dem, de håller på att drunkna.
Det är alltså sådant här fullständigt onödigt vetande som jag belastar min hårdskiva med.

Men det jag egentligen ville säga var att jag är en hejare på att hälla oregano över det mesta som kommer i min väg. Eller pizzakrydda.
Men jag känner minsann människor som stryker ketchup på knäckebröd också, så helt udda är jag väl inte.
Det att jag kryddar allt med oregano eller pizzakrydda betyder inte att den som tillrett maten misslyckats med smaksättningen. Jag bara VILL att smaken av oregano ska vara framträdande.
Det är ju ändå lättare att sätta till kryddor än att ta bort dem från en rätt.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.