Det är något riktigt bekant över dom här

Bara två år sedan jag höll på att fylla samma flyttföretags lådor.
Det svåraste var att beräkna hur många jag behöver.
Jag tog trettio stycken, tio av dem står i köket.

Tjugo lådor väntar i sovrummet, tio i köket.
Tjugo lådor väntar i sovrummet, tio i köket.

Nu har jag knappt två veckor på mig att fylla lådorna och skruva isär de saker som inte får plats genom dörren och ned för trapporna. Datorn och teven får väl vänta till sista kvällen.
Otroligt mycket jobb känns det som, var ska jag börja? Jag har inte samlat på mig så mycket onödigt då det bara är två år sedan jag flyttade förra gången.

Äh, det är nog bara att sätta i gång!

23 reaktioner på ”Det är något riktigt bekant över dom här

 1. Bara att börja med det som tillhör ”fel” säsong och sånt du använder sällan för att arbeta dig fram mot sånt du använder dagligen… Och skaffa bra verktyg – det underlättar så mycket (sa hon som alltid fastnar på verktygsavdelningen).

  1. Äger bara en liten skruvmejsel… knappt nåt annat i verktygsväg 🙂
   Har börjat med sakerna i skrubben, därifrån ska mycket bort, sånt jag inte använt på länge eller alls på två år…

 2. Låter som det är hög tid för lite seriösa verktygsinköp. Ett set med spår- och stjärnskruvmejslar är en bra början. Kostar inte skjortan även om man ska akta sig för de allra billigaste. Kolla att handtagen ligger bra i anden. En ordentlig hammare med tyngd i (och, givetvis, bra handtag). Tumstock eller ett stålmåttband. En mellanstor skiftnyckel är inte heller fel. Med det kommer du långt. Det är irriterande att sakna rätt verktyg när man behöver dem och det är inte bara vid flytt de kan behövas. Lycka till!

 3. Tycker det finska flyttlådorna är mycket bättre än de svenska. Här har jag bara sett stora kartonger som man ska fylla och sedan inte kan bära för att de är för tunga. Å då går handtagen på kartongerna ofta sönder. Riktigt smarta flyttlådor hos dig!

 4. Hoppas din flytt går riktigt bra Carita..
  och dina färger gillar jag basen i mitt hem är vitt svart och silver..
  Sen kan jag blanda in vad som helst när det gäller pynt kan byta färger och småsaker efter behag.. Bara att följa färg.. Så vi har nog rätt lika smak tror jag.. stor kram Nicki

  1. Ja, jag tror vi har ganska likadan smak! Någon färgklick hos mig skulle inte skada, men jag är väldigt förtjust i svart och i en stil som kan kallas maskulin.
   Inget rysch och pysch eller romantiskt här inte… 😀

   1. Håller med helt och hållet stilrent och snyggt är bäst även om jag ibland kan tycka att mitt kök blir lite väl gulligt 🙂 Så försöker att åtgärda det fniss.. Kram Nicki

   2. Ju mindre prylar, desto bättre – tycker jag 🙂 Men klart man behöver en del och ibland samlar man på sig, tänker ”det där kanske jag behöver nån gång”.
    Särskilt då det gäller olika dokument…
    Har du visat bilder från ditt hem på bloggen? Skulle vara kul att se!

   3. Jag har börjat städa bort saker i skåp som jag tyck kan vara bra att ha någon gång 🙂 ger allt till second hand och så får jag helt plötsligt utrymme..Ja jag har ganska många inlägg hemifrån lite här och lite där brukar bli mest när jag köpt något nytt,, men var i bloggarna dom ligger minns jag inte.. Men kan vara kul att göra lite nya inlägg hemifrån igen.. Kram!!

   4. Jag har säkert missat en del inlägg hos dig, men följer din blogg sedan en tid tillbaka och får e-post då du skrivit nåt nytt.
    Kul om du gör nåt inlägg hemifrån igen!

   5. Ska försöka mig på det igen sen men just nu har jag så mycket foton att jag inte riktigt vet var jag ska börja.. men det brukar ju lösa sig.. Kram Nicki

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.