Ett delikat jobb…

… har jag måste jag få säga.
Satt i dag i juryn som avgjorde vilken bakelse som blir svenska högstadiets festbakelse 2017 då Finland fyller 100 år.
Uppgiften var angenäm men också svår. Vi var sju personer som röstade.
Skriver om det här till Nya Östis nästa vecka, men en av bakelserna kan ni få gotta er åt redan nu🙂

En av bakelserna.
En av bakelserna.

27 thoughts on “Ett delikat jobb…

      1. Farfar visste hur man skulle få barn att inte tycka om sötsaker. Han lät alla oss kusiner få fri tillgång till godisdisken, och vi fick äta så många bakelser vi orkade, man gör det bara en gång.
        Svante

    1. Kanske vi får dem något tag, och då får jag säkert dela dem – men det KAN hända att vi får dem först i december 2017, för det är då Finland självständighetsdag firas.
      Under hela året firas 100 år av självständighet, men riktiga dagen är 6.12.2017.

      1. En fin år med festligheter. Kan nog vara utan recept med. Då lägger jag inte några extra kilo på mig. Och DET är gott. 😂

  1. Äsch! När den NÖ kommer är jag inte hemma! Får vänta till 27 november tills jag får läsa om det!!! Är det eleverna som bakat och komponerat?

  2. WOW! Du som gillar sötsaker måste ha njutit för fullt! Men jag kan tänka mig att det inte var lätt, specielt när man har smaken av en bakelse kvar i munnen och nästa bakelse är ”på ingång”. Munsköljning kanske var obligatoriskt…

    1. Egentligen är jag inte en vän av bakelser, speciellt inte om de är väldigt söta… Men de här hade äkta smak av bär, syrlighet av både dem och kvarg.
      Några klunkar kaffe innan den andra bakelsen skulle smakas tog jag🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s