Lovisahus, gamla posten

Före detta posthuset i Lovisa.
Före detta posthuset i Lovisa.

Vi har mycket fin och gammal arkitektur runt och i närheten av torget. Men här finns en del byggnader som inte riktigt smälter in i miljön. De har ändå på sitt sätt blivit en del av staden, såsom Zilton, som väckte massor av minnen då jag delade länken på Facebook.

I byggnaden på bilden här under har också genom tiderna funnits massor med olika företag. I andra våningen längst bort till höger fanns en bar på 1980-talet, på gatunivå såldes en tid möbler. Just nu har vi tyvärr inte någon möbelaffär i Lovisa. En sådan skulle säkert inte få det att gå runt ekonomiskt, så det finns affärer som hör till stora möbelkedjor på 30-60 minuters körtid.

Ett av affärshusen vid Drottninggatan.
Ett av affärshusen vid Drottninggatan.

12 reaktioner på ”Lovisahus, gamla posten

 1. Spännande med gamla hus och dess historia. Du nämner konkurrensen med stora köpcentra. Min stad som har ca 85000 invånare har lyckats behålla stadskärnan levande trots riktigt många och stora köpcentra

  1. Ja, det är väl just för att där bor 85 000 personer 🙂 Här bor runt 7 000 i och kring centrum av Lovsia – 8 000 i stadsdelarna (de gamla kommunerna Strömfors, Liljendal och Pernå).

 2. Så trist när pubar och andra verksamheter läggs ner i mindre orter. Hos mig är det stendött nu förtiden … fler och fler stänger. 😐

  1. Restaurangkulturen har förändrats. Man går inte ut och dansar och äter mer, klockan 18-22 – nä, nu börjar festerna hemma och sedan går ”the bold and the beautiful” till krogen efter midnatt 😀
   En lite äldre orkar inte riktigt med det 🙂

   1. Hahaha … 😂 Jo, men så är det nog. Fast jag och en hel del jag känner, föredrar att gå ut och ”dricka”, äta och babbla vid 17. 00 tiden än senare … orkar inte midnatt längre 😉 Väldigt sällan det händer.

  1. Man byggde med stil förr – ja. Det fick väl ta tid också, och det var hållbara konstruktioner, sällan blev det mögelskador – om inte senare renoveringar förstört nåt.
   Modern arkitektur i all ära, men allt är varken snyggt eller hållbart 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.