Bilder från resan, del 2

Nu har jag gått igenom alla bilder från resan. Det blev en hel del som också kan användas i framtiden. Jag har ju en särskild förkärlek för fina fönster och vackra väggar 🙂

Här kommer lite bilder från Täby centrum och Grindtorp. Väljer att visa många på en gång, och senare i kväll tror jag att det blir vyer från Västerås!

I nästan tjugo års tid har jag besökt Grindtorp. Bodde själv 1998 på Marknadsvägen som ligger några stenkast bakom våningshusen.
I nästan tjugo års tid har jag besökt Grindtorp. Bodde själv 1998 på Marknadsvägen som ligger några stenkast bakom våningshusen. Till vänster längst borta med de knappt synliga gröna bollarna på taket, Täby centrum, ett enormt köpcenter.

Den här vyn, Grindtorp i Täby, känner många igen, vare sig de varit här eller inte. De här våningshusen byggdes i fyra halvcirkelformade huskroppar 1961-1966.

Kometvägens hus. Sedan finns här också Meteorvägen.
Kometvägens hus. Sedan finns här också Meteorvägen.
Jag tycker om utsikten från balkongen. Vid bästa vädret ser man ända bort till Globen.
Jag tycker om utsikten från balkongen. Vid bästa vädret ser man ända bort till Globen.
Täby centrum är alltid vackert upplyst och dekorerat inför jul och nyår.
Täby centrum är alltid vackert upplyst och dekorerat inför jul och nyår.
sverige_tc_inne2
Lite vimmel i söndags, den värsta trängseln har ännu inte uppstått.
Nya kommunhuset. Ja, vad ska man säga... var min första tanke. Men arkitekturen har likheter med Tibblekyrkan som ligger intill.
Nya kommunhuset. Ja, vad ska man säga… var min första tanke. Men arkitekturen har likheter med Tibblekyrkan som ligger intill.

Så otroligt mycket har förändrats sedan jag bodde här 1998. Om jag inte hade varit på besök här varje år sedan dess hade jag nog inte alls känt igen mig.

Nya bostadshus. I bakgrunden en del av Grindtorp.
Nya bostadshus. I bakgrunden en del av Grindtorp.
Det här nybygget gillar jag faktiskt. P-platser utanför Täby centrum har fått ge vika för bostadshus och bilarna hänvisas till underjordiska hallar.
Det här nybygget gillar jag faktiskt. P-platser utanför Täby centrum har fått ge vika för bostadshus och bilarna hänvisas till underjordiska hallar.
Då jag bodde i Täby fanns inte våningshusen som nu skymmer Täby centrums shoppingcenter. Intill Grindtorpskyrkan (gul till höger) fanns en skola, senare tillfälliga P-platser.
Då jag bodde i Täby fanns inte våningshusen som nu skymmer Täby centrums shoppingcenter. Intill Grindtorpskyrkan (gul till höger) fanns en skola, senare tillfälliga P-platser.

21 reaktioner på ”Bilder från resan, del 2

  1. Mycket lådaktigt – ja. Man försöker ju med färger, och ibland blir det lyckat, men allt är inte så väldigt fint där… vissa hus förvisso, och centrums julbelysning är lyckad 🙂

   1. Jag tror att man inte kan bygga snygga hus med färdiggjutna ingredienser. Tegel är en material, som enhetlig och ändå går att forma byggnaden till oändliga former och funktioner.

   2. Så är det – och då dom vill att bygget ska bli färdigt fort kan det ju inte bli så fint som för 100 år sedan eller ännu längre tillbaka i tiden då man lät allt ta tid, gjorde utsmyckningar osv. Inga hus var andra lika.

 1. Inte gillar jag byggnadsstilen heller…. Men sånt bör ju finnas också. Men en av de där stjärnlamporna vill jag ha! Kanske i lite mindre format…. God Jul!

 2. Tack Carita för den rundvandringen på min hemmaplan! Självklart så känner jag igen mig. Vi har ju bott här sedan 1980 och man borde ha dokumenterat alla förändringar sedan dess. Men då fanns det ju inga digitalkameror. Ganska synd.
  Kommunhuset för nästan 500 000 miljoner kronor är ju i gammal DDR-stil och väcker många reaktioner. Å skokartongerna du visar är de mest tilltalande i området. De vid ”Döda torget” är betydligt mindre attraktiva tycker jag.

  1. Då tycker vi lika om de färgglada kartongerna 🙂
   Kommunhuset är nog inte det vackraste, men då jag såg Tibblekyrkans arkitektur kan jag ana någons tankar kring projektet.
   Kul att du gillade bilderna från hemmaplan! Det kommer några till så småningom, skyltar o sånt!

 3. Nybygget har min man varit platschef för, ett av dem. Tycker också att de är fina och centrumet är mycket fint.
  Kända vyer.

 4. Såväl Tibble kyrka o nya kommunhuset är vackrare på insidan än på utsidan. Kanske finns en symbolik i det 😉. Kommunhuset är gjort av underhållsfri metall (koppar?!…minns inte) o kommer tona åt mörkbrunt/svart m tiden.
  Döda torget är tyvärr en flopp. Får se om det nånsin hämtar sig.

  1. Ja, jag har hört många kalla det Döda torget. Så tråkigt att det inte funkar med försäljning där. Kanske för att allt mellan himmel och jord finns inne i TC?
   Kommunhuset ser ut att vara gjort av koppar som du säger, gick bara förbi och har varken hört något om eller läst på om huset.
   Inne i Tibble kyrka har jag varit ett par gånger, men inte på senaste tid.

  1. Ja, galoppen är redan borta, dvs banan finns inte. Läktaren finns kvar och lär ska finnas ett tag till.
   Men snart börjar dom bygga bostäder där, inga skyskrapor men kanske 3-5 våningar.
   Storstugan gick jag förbi många gånger då jag bodde på Marknadsvägen och skulle till TC.

  1. Täby Centrum är värt ett besök om man nu inte råkar bo väldigt långt borta. Det är väldigt stort, finns risk att tappa bort sig 🙂
   Men nog kommer man alltid ut på något sätt, det finns ju fler än bara en utgång 😀
   Eftersom jag bott där och besökt stället varje år hittar jag rätt bra.

 5. På din bild ser det ut som om kommunhuset skulle kunna vara riktigt snyggt om man bara får miljön runt färdig. Det har fin lyster och är stramt och enkelt. Köpcenter får jag rysningar av numera, klarar inte miljön. På bilderna ser dock Täby centrum luftigt och fint ut, men… jag får ändå klaustrofobi. Måste vara roligt för dig att komma tillbaka till området du har bott i.

  1. Ja, så borde man ju tänka – hur ser byggnaden ut då den är klar och miljön runt omkring den är iordningställd!
   Köpcenter kan ju ge oss alla rysningar av olika anledningar… med tanke på vilka galningar kunde härja runt där.
   Ibland får jag yrsel i stora center men på senaste tid har jag klarat mig utan den känslan.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.