Vardagsbilder

Jag är inte helt galen på att städa om nu någon trodde det efter att jag många gånger har sagt att jag gillar att städa. Fönstertvätt gillar jag INTE… och att tvätta golvet är inte heller så kul, men det går ännu an. Mitt städande går mer ut på att hålla ordning, att röja bland saker, att dammsuga osv.

Blev glatt överraskad då jag fick en sprayflaska med rengöringsmedel på köpet då jag köpte en Liten Blåpiga. Erbjudandet gäller köp över 25 euro och har med Finlands 100-års jubileum att göra om jag förstått saken rätt.
Blåvit produkt! Men namnet Liten Blåpiga har jag aldrig hört förr, som finlandssvensk har jag anammat det finska ordet Sinipiika. Det är ett produktnamn men det är lite som det där då vi säger Sinitarra när vi menar häftmassa 😀

Liten Blåpiga? :-D
Liten Blåpiga? 😀

Förmiddagen gick disciplinerat i arbetets tecken. Skrev i tre timmar, bland annat en intervju som underleverantörsjobb och det här inlägget till stadens blogg som jag modererar.

Och här ser ni fotstödet jag har under arbetsbordet. Mitt nya bord var högre än det förra, vilket betydde att jag var tvungen att höja stolens säte, vilket ledde till att fötterna inte nådde golvet på rätt sätt…
Viktigt att tänka på ergonomin då jag sitter mycket och jobbar vid datorn hemma.

I kväll ska jag dessutom sitta vid datorn och följa matchen Josba-Tor, och sedan skriva om den till föreningens hemsida och förse media med information.

Inte alls så jättedyrt, med frakt kostade den här 32 euro.
Inte alls så jättedyrt, med frakt kostade den här 32 euro. Höjden justerbar och fotmassage ger den också 🙂

22 reaktioner på ”Vardagsbilder

 1. ett riktigt bra universalmedel, är toppen. Älskar att spreja runt och torka. Golv, samt tvätt sköter gubbis. Men jag sköter skök, badrum, torka. Häftig fotplatta. Massagen alltså..
  kramisen

 2. Jag har tvättat 5 fönster idag, och bytt gardiner i dem. Tvättat de gamla och hängt dem. Drömväder för att tvätta fönster, +8 grader varmt på skuggsidan av huset. Det är en fördel att vara singel, för man bestämmer själv när saker, och ting ska göras.
  Svante

   1. Idag blir det ingen fönstertvätt, för jag har skottat snö från 05:30 till 09:55. Morgonfikat blev försenat ända tills nu. Gissar att det blir mer snöskottning, då alla plogbilar inte hunnit åka förbi min tomt ännu.
    Svante

   2. Här kom det också snö, men bara ett par centimeter och det är rätt blött ute.
    Den nya snön äter upp den gamla och förhoppningsvis den förrädiska is som ligger där under…

   3. Här verkar den gamla snön smaka illa, för vallarna blir högre, och högre. Detta trots att det är 2,5 plusgrader ute. Mer snö är på väg till på onsdag.
    Svante

   4. SMHI anser att vi kan det, och predikar om global uppvärmning. Där tror jag faktiskt att människan överdriver sin betydelse. Att det är bra att vara rädd om miljön är ju inte fel.
    Svante

 3. Det är viktigt att tänka på Ergonomin om man sitter ofta vid datorn. Vilket du gör=) Jag kommer ihåg när jag pluggade datakunskap på distans. Då läste jag om att man skulle sitta i bra ställning, bra stol, handledsstöd, fotstöd, bra skrivbord, belysning och göra gymnastiska övningar…..
  Vilket jag inte lydde. Till mitt straff fick jag stelhet i nacke och problem med skuldror. Så det gäller att ha bra grejer om man ska arbeta med dator.

  1. Jo, jag har också en massagedyna som jag använder några kvällar i veckan. Hur man än försöker sitta rätt och tänka på ditt & datt får man ont nånstans…
   Gymnastiska övningar glöms väl bort allt för lätt 😀

 4. Här fick jag mig inte bara ytterligare en språklektion utan nu vet jag även vad en blåpiga är. Aldrig hört talas om. Här kallas blåpiga för mopp… tror jag.
  Det där fotstödet är riktigt bra, speciellt då massage ingår. Spa på köpet liksom. Å lite mera att göra rent också;-)

  1. Ja, vi talar om moppar vi också – men det är liksom de där med fransar på skaftändan, den här har en svamp som går att klämma/vrida ur.
   Tänkte på exakt det där, att fotstödet måste dammsugas en gång i veckan minst 😀

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s