Jag är nöjd med det jag har

En text om att byta inställning.

Den här texten hittade jag i en svensk veckotidning häromdagen. Jag känner igen mig själv i den. Särskilt om ni läser de två sista meningarna.

Många av dem som bor ensamma, vare sig de har valt att göra så, eller är ofrivilligt ensamma, brukar känna sig lite extra åsidosatta på stora högtider.
Men jag tror man kommer ganska långt med att ha rätt inställning. Om man jämnt tänker på vad man saknar blir man ju ledsen. Men om man är nöjd med det man har, för vi har ju det ändå rätt bra i vår värld, kan det leda till att man mår lite bättre.

För övrigt skriver man ordet allena med två L. Kollade för säkerhets skull i Svenska Akademiens Ordbok… Men det här inlägget ska inte vara något gnällinlägg 😀

Lite senare i dag visar jag ett par bilder på vad jag köpt i dag. Jag är helt i tagen då jag fått ”en ny vän”. Ni som känner mig skrattar säkert igenkännande 🙂

20 reaktioner på ”Jag är nöjd med det jag har

 1. Jag känner mig aldrig ensam, jag har den bästa sällskapet jag kan ha. Aldrig blir det bråk och inte heller vem vill vad, behöver aldrig jämka, det är bara göra det som faller in. Jag och jag går vi hand i livet och mår bra. 🙂

  1. Vad skönt då man kan gå hand i hand med sig själv.
   Håller med om att det inte blir bråk 🙂 Jag gör vad jag vill, ingen har synpunkter.
   Ibland saknar jag ändå vuxensällskap, men det får jag också på redaktionen, inom föreningar och på allehanda happenings!

  1. Ja, om man har genomgått en stor sorg, såsom jag upplevde att skilsmässan var 2014 – tar det förstås tid innan man kan känna glädje.
   Men redan efter ett drygt år lättade det, och i dag vill jag se det jag har – inte det jag saknar.
   Kram!

 2. Sedan min föräldrar dog har jag firat så gott som alla helger ensam, och har inget emot det. Det var liksom ett tvång att besöka föräldrarna, och kanske de tyckte att det kändes som ett tvång att ta emot, mig vem vet.
  Svante

   1. Efter att ha kört buss, och tunnelbana i Stockholm, har jag haft med tillräckligt mycket människor att göra, att det räcker för resten av livet.
    Svante

 3. Reagerade också på alena – klart det ska vara två l!
  Bra när man trivs med sig själv och sitt eget sällskap … är det något jag saknar så är det just att få vara alldeles själv någon gång, men med en lite handikappad make så är ju inte det ett alternativ, så det är bara att försöka ha rätt inställning och vara nöjd – vilket jag ändå är!
  Kram

  1. Ja, tids nog blir vi ensamma ändå, om vi lever länge.
   Viktigt att få tid över för sig själv också och det antar jag att du får då och då. Det är fint av dig att ha omsorg om maken ❤
   Kramar!

   1. Vet du, jag tycker precis som du. Hade gärna kämpat för att komma över de svårigheter min ex-man tyckte vi hade i vårt förhållande.
    Allt är ju inte hela tiden förälskelse och en dans på rosor.
    Det är uppförsbacke och nerförsbacke.
    Men vi tyckte inte lika, han fann en ny kvinna som han ville satsa på – och då är det så. Det kallas väl livet det också.
    Men fint att ni håller ihop ❤

 4. Den inställningen är helt rätt. Det var ett samtalsämne igår med min granne. Det kan betyda så mycket när man ändra inställningen. Fast ibland behöver man någon som talar om att man kanske bara tänker ”fel”.

  1. Ja, det stämmer – ibland behöver man en vänlig puff framåt. Inga pekpinnar eller ryck-upp-dig-uppmaningar.
   Mest bara förståelse och sällskap, då kommer man snart vidare och förstår att man kan ändra sin inställning till mycket i livet.
   Kram!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.