Tre år, tredje flytten…

… men nu har jag hittat min drömbostad! Jag hoppas att jag efter den första september i år inte behöver flytta nånsin mer.

Jag berättar inte ännu exakt vart jag ska flytta men bostaden ligger mycket centralt i Lovisa. Jag visar heller inga bilder på ett bra tag därifrån. Först ska jag flytta in, och det sker i slutet av augusti.

Jag förstår om någon tänker – vad det är för fel på henne 😀 Är hon galen såsom hon flyttar?
Egentligen tycker jag inte om stöket, och det tär på plånboken att betala dubbla hyror samt anlita flyttföretag.

Men jag tror att tre år var precis vad jag behövde innan jag kunde landa helt rätt.

Först behövdes tiden för att jag skulle städa mig ut ur fyrarummaren jag hade med ex-maken. Det skedde sensommaren 2014. Sedan behövde jag tid för att städa mig ut ur den trivsamma stora trerummaren sensommaren 2016.

Orsaken till att jag flyttade då var behovet av mindre bostad och lägre hyra.

Min trivsamma balkong där jag bor nu.

Sedan dess är det enda jag har saknat en hiss. Jag har vänner med funktionshinder som på flera år inte kunnat besöka mig. Själv blir jag inte heller yngre med åren. Vardagsmotionen i trapporna tänker jag fortsätta med, men har jag en tung resväska eller köper jag en möbel slipper jag härefter slita med dem.

Nu blir det en bråd augusti månad för mig. Jag hinner precis flytta in men inte få något i ordning innan jag ska till Grekland. Kommer sedan hem därifrån till ett lätt kaos men det gör absolut ingenting.

Nu känner jag glädje och tillförsikt inför hösten. Oron inför de mörka kvällarna, kylan som kryper på… den är borta. Jag har blivit bönhörd ❤

Först tänkte jag vänta med att berätta allt det här, men så sa Geddfish att delad glädje är dubbel glädje 🙂 Och eftersom jag skrev på Facebook att den som behöver en tvårummare på 65 kvm som ligger centralt i Lovisa (som har inglasad balkong, stort kök, kaklat stort badrum) … ska ta kontakt med mig… så är det ju ingen hemlighet. Jag har fått lov av min hyresvärd att marknadsföra bostaden, och den är fin, jag har trivts mycket bra!

51 reaktioner på ”Tre år, tredje flytten…

 1. Suveränt med bostad som fyller alla krav,tråkigt med flytt och allt det innebär,men lycka å glädje då allt är så man vill💚

 2. Ibland är det tredje gången gillt. Jag har varit med om att äga tre hus, ett i taget förstås, sen blev det tre lägenheter på rad och den tredje här nu, tror jag aldrig jag lämnar levande 😀
  Detta kom jag på sen jag läst ditt inlägg nu, Carita.
  Tack för länken och jag säger GRATTIS ❤

  1. Du har så ofta uppmuntrat mig, tack min vän!
   Jag ska få dela min glädje, inte behöva vara rädd för att den ska grumlas och förstöras – jag har trippat så försiktigt på tårna länge, länge nu … jag vill börja leva.
   Tack och kram ❤

 3. Stort, stort GRATTIS!!! Härligt att veta innerst inne att man har hittat ”drömlägenheten”. Förstår dig helt och hållet – att kånka saker och ting upp- och nedför trappor är inte roligt. Själv hatar jag trappor;-)

  Fick du och exet er gemensamma lägenhet såld förresten? Minns att du skrev någon gång att ni fortfarande betalade dubbla hyror.

  1. Tack för gratulationerna! Jag går gärna i trappor då jag inte har nåt att kånka, men blir jag någon dag orörlig, t.ex på grund av skadat knä el. dyl. Då är ju ett hus utan hiss jobbigt att bo i.
   Nä, vi har inte fått bostaden såld ännu, så den tynger ekonomiskt, men jag hoppas på bönesvar där också.

 4. Det där med hiss är en anledning så god som någon att flytta. Har man då goda vänner som inte kan hälsa på hos en just för att de inte klarar trappor så är det ju ännu större idé. Lycka till med flytten, tror som du att det kommer bli bra 😚

 5. Grattis till din nya bostad!
  Visst låter det jobbigt med ännu en flytt, men jag är övertygad om att du vet vad du gör.
  Kram, Ingrid

  1. Känner att jag behöver bo i ett hus med hiss, och viktigt med snabb internetförbindelse också för jobbets skull.
   Visar bilder senare, men det blir nog först en bit in i september tror jag 🙂

 6. Gud så spännande. Hoppas att du kommer få fina grannar och trivas bra. Att bo centralt är ju toppen. Nära till allt, även om Lovisa är ju inte så megastor.
  Grattis. 😍😍😍

   1. Jag är så glad för att många av er följer mig – och jag följer er, så ofta jag kan.
    Just nu kanske lite mindre tid för det, men mer på hösten igen!

 7. Men så härligt! Att flytta är okul, men att ha flyttat till nåt en verkligen vill bo i är underbart! Sen har du ju tid att möblera och boa, du ska ju bo där😊

  1. Du tänker precis som jag. Nu hade jag under ett års tid hittat min stil i bostaden jag NU bor i, men på nya stället finns det ett par grejer som vann i vågskålen.
   Och det där med att inreda på nytt får ta tid 🙂

   1. Jag har sen flytten sagt att jag aldrig mer ska flytta, men det ska jag nog. Jag har en fin lägenhet, men inte mitt drömställe.

 8. Jag blev lite paff när jag läste att du ska flytta igen för det känns ju som om du nyss flyttat men jag kan också förstå att det måste kännas bra och det gjorde väl inte den du bor i nu…

  ja du har verkligen att stå i nu och det är ju bara bra tycker jag.. Hoppas både semester och flytt blir bra.. .. kram på dig // Nicki

  1. Mycket händer nu 🙂
   Jag trivs bra i huset och bostaden jag bor i just nu. Det fanns bara ett MEN och det är hissen som saknas här.
   Då jag hade ont i knäet var det bökigt, detsamma att släpa upp tyngre saker. I nya lägenheten finns också den modernaste internetförbindelsen, vilken behövs i mitt jobb.
   Kram!

   1. Ja det kan jag förstå.. Vi har hiss det är onekligen bekvämt och jag förstår att det måste vara stökigt och jobbigt att behöva bära allting i trappor usch.. Internetanslutning ja kan tänka mig att det är fiber du får.. Min bror har haft det i flera år redan vi har inte ens fått det ännu mycket irriterande sitter här med ett gammalt bredband som fungerar bra till och från men det går ju inte att jämföra med fiber…

   2. Hade fiberanslutning på första stället jag bodde efter skilsmässan. SÅ smidigt.
    Den anslutning jag har haft här har funkat, tack och lov – men är orolig att tekniken för den snart går i graven 😦

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.