Ännu återstår över fyra veckor till fastlagstisdagen, den firas den 13 februari i Finland. Men bullarna har kommit! Och diskussionen har satt fart, ska det vara mandelmassa eller sylt, med eller utan hetvägg osv.
I Sverige finns en hel massa varianter, har upplevt det och såg i går på tv att det kommit ännu mer till. Så mycket nytt att jag tycker man landar rätt långt borta från den ursprungliga fettisbullen 🙂

På torsdag ska vi ha fastlagsbulletest på redaktionen. Det blir spännande!
Det fanns fastlagsbullar i affären idag. Riktiga med mandelmassa och grädde.
Ja, de är nog de godaste – men visst äter jag andra också och smakar gärna på nyheter!
Visst är det gott, men det ska vara med mandelmassa och grädde – och gärna med varm mjölk som hetvägg 🙂
Hetväggen lämnar jag bort, varm mjölk är ”uäk” fastän man inte får säga så om mat och dryck 😀 (lärde jag mig som barn)
Haha … smaken är som baken 🙂 Jag är äldre än du och dessutom uppvuxen hos farfar och farmor och när jag var barn var det just hetvägg som var ”det enda rätta” 🙂
Jag tänker sällan på ålder här på bloggen 😀 Heh, har ingen aning om hur gammal du är. Ålder är ju bara siffror, här får man fina likasinnade vänner – jag fyller snart 56 🙂
Jag bryr mig inte heller om ålder, men när det gäller hetvägg eller inte, så tror jag det delvis kan vara en generationsfråga 🙂 Jag fyller 67 i april 🙂
Okay, du är ungdomlig till både utseende och sätt ! 🙂
Jag var 12 år då jag provade Semla för sista gången, så för min del får den innehålla vad som helst.
Svante
Ja, du är snäll som överlåter semlorna till oss andra, du börjar inte slåss om dem 🙂
Nej, jag skulle aldrig försöka ta över någons Semla. Jag känner kväljningar när jag ser dem i affären.
Svante
Egentligen gillar jag inte semlor, om de inte är hembakta. Eller så försöker jag intala mig att de inte är så goda eftersom jag inte tål gluten 😉 Här tävlar butiker och caféer om olika varianter på semlor och vissa är så märkliga att man blir smått illamående bara av att läsa om dem 🙂
Ja, allt för söta och stora, maffiga och mäktiga ska bullarna inte vara, – å andra sidan kan man äta en halv i dag och andra halvan i morgon 🙂
Jag har köpt min första semla i dag. Nu är frågan om jag ska äta en till kaffet, eller om jag ska spara den till kvällen och äta den med varm mjölk?
Kram, Ingrid
Ja, jag såg en bild av den på FB 🙂
Vi hade köpt likadana semlor, samma dag, med pudersocker på 🙂
Fettisdagen infaller den 13 februari även i Sverige. Å här har det sålts semlor sedan Annandagen. Som du säger antalet varianter blir fler och fler för varje år. Själv är jag inte så förtjust i semlor, då jag inte gillar mandelmassa. Har provat en variant som var fylld med hallongrädde, men nej…
Hoppas du njöt av din premiärsemla.
Ja tack – jag njöt av premiärsemlan 🙂
Jag är nästan traditionell. Det kom här också igår och så glömde jag köpa det. 😟
Tid finns att både köpa och äta 🙂
Jag vet! 😆
Inga semlor som helst hos oss i USA. Ingen fettisdag heller. Dock askonsdag, men den firas i kyrkorna…
Ja, det är säkert HELT andra traditioner over there 🙂
Jag gillar inte mandelmassa men tycker ändå om semlor. Om mandelmassan ligger i mitten så brukar jag äta runt 😉
Ja, man kan ju skrapa bort den om man så tycker 🙂
Ja det är också en utmärkt workaround 👍