Helt underbart

… att få sitta och prata med likasinnade vänner. Då finns det utrymme att diskutera allt från de jobb vi redan har, till projekt som vi kanske börjar hålla på med tillsammans.

Det är också skönt att låta diskussionen ”rönsyillä” som man säger på finska. En ungefärlig översättning är att man tillåter pratet få en massa utlöpare, sidospår – typ det ena ger det andra, utan att någon blir störd av det. Således blev det mycket prat om gamla minnen också 🙂

Och för mig var det helt underbart att få äta något gott tillsammans med två andra personer. Att sitta och äta ensam är inte samma sak. Att tillreda något till bara sig själv är inte heller samma sak.

Lyxigt blev det, fastän salladen i sin enkelhet görs så att man häller upp en påse med salladsblad på ett fat. Sedan krossar man krutonger, lägger på tinade räkor, färdigt skivad ost (parmesan eller annan som finns på påse), dressing, vindruvor, havssalt och peppar.

Och blommor fick jag också.
SÅ tacksam denna kväll ❤

18 reaktioner på ”Helt underbart

  1. Jag är rätt ofta ensam om kvällarna, men det är också självvalt då jag har mycket jobb och behöver vila efter det.
   Men när det äntligen blir tid att träffa vänner, då känns det SÅ fint!

 1. Hahaha! Varför stå i köket i timmar och laga avancerad mat om man kan köpa allt färdigt och är klart med maten på tre röda. Helt min melodi. Har själv blivit latare och latare med att laga ”avancerad” mat. Måste ha med åldern att göra;-)

 2. Låter helt underbart, gillar verkligen ”rönsyillä” precis min typ av samtal, då känner man att man lever. Idag fick jag ett sånt samtal per telefon, som om förr plötsligt dök upp med mängder av minnen och skratt. Kram på dig och trevlig helg.

  1. Ja, tänk så underbart när ingen låter sig störas – samtalet får bölja hit och dit, alla får tala turvis – ingen håller långa monologer.
   Mycket skratt, flertal minnen 🙂 Härligt!

 3. Mmmm MUMS! Längtar efter bättre väder så jag också kan vara lite mer social. Men just nu i detta regn och rusk har jag verkligen ingen lust.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.