En puss till alla som uppmuntrat!

Jag fick ett väldigt stort gensvar på inlägget som jag skrev om mammografiuppföljningen i går. Såväl som svar här via bloggen, men även på Facebook. Ett hjärtligt tack för det ❤

Många öppnade sig också själva och skrev om sina upplevelser. Några berättade att de varit med om samma väntan och fått ett lyckligt svar om att inga nya ingrepp var att vänta, eller att de kände någon som varit med om samma. Andra berättade om sina personliga eller närståendes kamp mot cancern.

Här får ni alla en CHOKLADKYSS som tack, och för mina svenska bloggvänner blir det också en språklektion.

En chokladkyss unnade jag mig samtidigt som jag skrev ut en intervju. Brunberg är tillverkaren. Suukko = kyss. Mansikka = jordgubbe. Klassikko = klassiker.

Jag hinner egentligen inte grubbla och fundera över kommande provsvar. Har haft fullt upp med tidningsjobb i dag, nyss skrivit ut en intervju och redigerat en mängd andra texter.
Ikväll är det innebandy igen, men den här gången jobbar jag inte med det utan är enbart galen supporter 😀

En sak som jag tänkt på angående lördagens undersökning är att särskilt skyddad som person var man inte. Väntrummet i fordonet var ungefär fyra kvadratmeter stort. Det gick inte att undgå att se vem som kom in eller vem som gick ut från läkarens utrymme i container-mottagningen.
För mig som är öppen med detta gjorde det här inget. Men alla tyckte kanske inte att det var så trevligt.

Alla vi som var där, på en lördag med läkarmottagning i just den där bilen, visste ju vad saken gällde för de andra som var där.
Vi var kallade dit på tilläggsundersökning.
Men vilka svar vi får, det vet ju ändå inte andra än vi själva.

14 reaktioner på ”En puss till alla som uppmuntrat!

 1. Det är ju inte som att ha klamydia precis så det är inget att hymla om tycker jag. Du gör sunt i att inte grubbla på provet. Ingen idé när du ändå får svar snart. Gör något roligt istället 🙂

  1. Jo, jag har fullt upp med jobb och annat kul.
   Har ändå aningen trappat ner med jobben, försöker freda vissa dagar, t.ex. helger – efter att inte ha varit helt ledig en enda dag sedan nyår…

 2. Suukko = kyss. Tack för den lektionen. Tänkte på ”sucking” och fick mig ett gott skratt.
  Nej, privat är det ju inte i en buss, men jag tycker att hellre missat privatliv än inte effektiv uppföljning. Du har ju faktiskt jobbat ganska så hårt den senaste tiden, så du gör helt rätt i att ta det aningen lugnare. Ingen idé att gå in i den berömda väggen.

  1. Tänker precis som du – vet inte om väggen varit nära – men det blev en väckarklocka när jag fick kallelsen till andra mammografiundersökningen.
   Resultatet därifrån behöver inte vara dramatiskt, men livet är för kort ändå – att ”slarvas bort” på stress och mycket jobb.

  1. Mig störde det inte, men jag såg en kvinna som verkade livrädd – vi reagerar så olika på det här då tilläggsprov ska tas.
   Det var således inte bara en kontroll utan andra stegets provtagning eftersom mammografin visat att något inte var normalt.

   1. Jag uttryckte mig slarvigt. Jag vet ju vad det gällde. Det är nog inte så privat annars heller, man sitter i samma väntrum, hos oss ett speciellt för just detta. Men det är klart, i en bil blir det nog ganska trångt. Den som stack ut när jag var där var en man. Han var där för samma sak som vi andra.

   2. Oj då, det var i alla fall lite annorlunda.
    Huvudsaken är att vi får snabb vård, och i containermottagningen som jag besökte i lördags verkade det nog vara mer eller mindre rusning.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.