Om att göra val

I går skrev jag om mitt val, då jag sade upp mig från en fast tjänst för två år sedan.
I livet står vi varje dag inför ständiga val. Vad ska vi klä på oss? Hur ska vi spendera en ledig dag? I affären finns massor av produkter att välja bland, vilka ska vi ta och varför? Väljer vi på grund av pris eller ska det vara något ekologiskt.

Jag intervjuade nyligen en ung tjej som är vegan. Då hon reser flyger hon inte, endast tåg och buss gäller eller också liftar hon. Hon valde också bort körkortet.

Chili latte framställd på havredryck.

I samband med intervjun drack jag för första gången i mitt liv en vegandryck som inte innehöll mjölk. Den var rätt speciell men ändå god.

I dag valde jag att sova länge. Begriper egentligen inte att jag dygn efter dygn kan sova tio timmar, och säkert skulle jag lyckas sova tolv timmar om jag inte sa till mig själv att ”nä, nu MÅSTE du upp, du kan inte sova bort sommaren”.
Det är också ett val 🙂

8 reaktioner på ”Om att göra val

 1. Det är spännande det där om vilka val man gör i livet. Mest spännande är vardagsvalen tänker jag, för jag har så lätt att välja bort mycket som jag sedan ångrar efteråt.

 2. Så är det … det finns många val att göra – vardagliga, vanliga, ovanliga, självklara, lätta, svåra och så sådana som känns nästan omöjliga.
  ibland är det ekonomin som gör att man väljer på ett sätt, ibland är det känslorna.
  Jag tycker du var modig och stark som gjorde det val du gjorde, då för två år sedan … och med facit i hand, så vet vi att du valde rätt 🙂
  Kram

  1. Mycket som inverkar, ja.
   Och visst känns det som att jag gjorde det enda rätta.
   Man ska inte behöva sitta och gråta, av många olika anledningar, då man kör hem från jobbet.
   Kram!

 3. Bra att välja ekologiskt och klimatsmart. Klokt att undvika flyg om det går att resa på annat sätt. Lifta är väl klimatsmart eftersom det då blir fler som åker samma sträcka i bilen. Men samtidigt inte helt OK tycker jag. Den du intervjuade tycker säkert också att bilkörandet ska minska och att man ska agera klimatsmart. Men som liftare överlåter man ju till någon annan att stå för både kostnaderna och ansvaret att agera klimatsmart för att kompensera sitt bilkrande.
  Vad innehöll drycken?
  Kram

 4. Trösterikt att läsa att det finns fler som kan sova bort sina liv! Du jobbar ju åtminstone och kan skylla på att du lediga dagar behöver ta igen dig…att sova tio timmar är inte mitt val egentligen, fast jag väljer ju att stänga av väckarklockan o fortsätta dåsa…

  1. Tack min medsyster 🙂
   Jag har inte ens väckarklocka på helgerna, kollar klockan lite då och då, tänker ”äh, jag får ju sova mer om jag vill” och så snarkar jag vidare 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.