Kåseri från stugkväll

Det vackra uthuset på väninnans gård.

Egentligen skrev jag en fejkad nyhetsnotis på finska då vi satt på stugan på tisdagskvällen. Vissa saker är lättare att uttrycka på finska, till exempel korta nyheter.
Men eftersom jag har övervägande många bloggvänner i Sverige som läser det jag skriver översätter jag texten här till svenska 😀

Inget dramatiskt inträffade den där kvällen. Jag klarade mig utan problem upp från den gyttjiga stranden. Men jag inspirerades ändå att fantisera om hur det KUNDE ha gått, i värsta fall. Så här kommer mitt kåseri, min fejkade nyhet.

En medelålders kvinna behövde hjälp av frivilliga brandkåren på tisdagskvällen. Hon hade tagit sig ner för en brant stege från en badbrygga och sedan kajkat runt på en badmadrass i sundet. När hon skulle ta sig upp på land fastnade hon med fötterna i gyttjan.
Kvinnans väninna ringde 112 och Valkon VPK kom snabbt till platsen.
Grannar på stugor och holmar intill hade sett att kvinnan var i nöd, men de nöjde sig med att fotografera och filma händelseförloppet.
– Märkligt att ingen annan ringde efter hjälp, konstaterade dejourerande brandchef Pelle Pettersson. Nu slutade allting lyckligt tack vare väninnans rådighet.

6 reaktioner på ”Kåseri från stugkväll

 1. Ett kåseri från dagens samhälle. Mycket bra. Förstår inte varför det är så roligt att ta bilder på andras olycka.
  Äntligen kom det LITE regn och åska igår kväll.
  Sköt om dej

  1. Ja, det där hade kunnat vara sant.
   Nån polis i Sverige uppmärksammade ju fenomenet nyligen – att det är hemskt att se hur folk bara filmar och fotograferar istället för att hjälpa…

 2. Ojoj, det kunde ha blivit en stor nyhet, en kvinna som fastnar i gyttjan! Men du vet väl att gyttjebad är nyttigt, föryngrar och helar?

 3. Kvällenss notis från Sannäs: Varning: Mystisk varelse i blå crocs med rosa sockor, svarta trosor och BH i obestämd färg smyger omkring med vattenpistol! Speciellt kännetecken: rund, stor mage.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.