Mycket är sig likt, men mycket är också annorlunda

Min semester tog slut i söndags och vardagen med mycket jobb skulle ta vid. Dels blev det så, dels blev allting annorlunda. Jobbet försvann ingenstans, och för att skingra en del tankar samt för att som företagare få lön, har jag skött en del uppgifter precis som tidigare.

Dygnen har ändå fått en annan rytm och min mamma finns högt på prioriteringslistan. Efter en sömnlös natt mellan söndag och måndag har läget stabiliserat sig. Vi har fått tala med läkare och sjukskötare och vi har lärt oss många nya termer och rutiner som har med vård på sjukhus att göra.

Och nog måste jag säga att vårdmaskineriet i Finland är fantastiskt. Alla involverade gör ett otroligt jobb. Vi har blivit mycket vänligt bemötta på vårdenheterna.

Förtvivlan, oro och rädsla – som förstås fanns då vi ännu visste alldeles för lite om vad som hade hänt med mamma – har under ett par dagar förvandlats till hopp och ett lugn om att allt kan gå riktigt bra.

Jag skriver det här eftersom jag tycker det är bäst att vara så öppen som man kan om det som hänt, och att nämna saker vid deras rätta namn.

28 reaktioner på ”Mycket är sig likt, men mycket är också annorlunda

 1. Oj då! Det var ju ingen munter läsning direkt. Nu vet jag ju inte vad som har hänt med din mamma, med jag är glad att du vet att hon är i goda händer och att du litar på vårdpersonalen. Hoppas verkligen att allt blir riktigt bra som du skriver. Håller tummarna!

  1. Ibland är läsningen inte munter, nej… men livet bjuder på medgång och motgång.
   Just nu känns det som att allt kan gå bra, operationer innebär risker men att inte operera är inget alternativ tycker jag – vi tar en dag i taget.

 2. När något händer ens mamma ställs hela världen på ända. Befann mig i den sitsen för nästan tio år sedan – dagarna i ovisshet finns fortfarande i färskt minne dock…
  Många varma tankar sänder jag er ❤❤❤

 3. Oh, ja. Jag vet av egen erfarenhet, både när pappa och mamma blev jättedåliga. Allt annat försvinner, man vill bara att det ska ordna sig!
  Skönt att din mamma får god vård och att hopp finns ❤ Kram, tänker på dig!

 4. Håller tummarna för att det kommer att gå bra för din mamma och för att du får extra kraft. Det är fint att kunna förlita sig på att man får den bästa tänkbara vården och sällan känner man sig så tacksam som just då.

  Varma tankar och kramar ❤

 5. Kram till dig och de dina. Låter som att ni alla är i goda händer och vårdpersonalen kan sin sak. Håller tummar och tår på allt blir bra igen. 😃

 6. Så ledsamt Carita, vi får hoppas att allt ordnar sig och det går emot det bättre. Vi känner känner din Mamma, fast jag inte sett henne på länge. Har alltid pratat då vi råkats på stan, tidigare pratade man alltid med henne på hennes jobb o så också på min arbetsplats. Men nu har jag redan i många år rört mig mycket lite i stan, därför råkar man inte så ofta se gamla bekanta. Jag skall tänka på Er och hoppas på det bästa. Om det är möjligt så hälsa henne från oss. Varma kramar till Er! ❤ ❤

  1. Ja, jag kan hälsa till henne, tack för att du kommenterar här ❤
   Många känner henne, hon känner många.
   Alla blir vi äldre, rör oss mindre på stan osv.
   Men dina tankar värmer!

 7. Det är dramatiskt med allvarlig sjukdom, man hinner nog knappt tänka när sånt händer. Hoppas nu på det bästa för din mamma och en styrkekram till dig.
  Kram

 8. Ja, öppenhet rules the world. Eller ”should rule” iaf. Skickar varma tankar i orons stund och sjukdomens närhet. Marken skakar till när en förälder blir allvarligt sjuk. ❤️

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.