Min dag i bilder

Att beskriva sin dag i bilder, med mer än tre fotografier, skulle ju vara helt möjligt. Men en selfie på mig själv då jag sitter med hårrullar i en negligé vid datorn och jobbar med tidningstexter… det bjuder jag inte på, inte riktigt än i alla fall 🙂

Jag har tänkt att om jag blir inlagd på sjukhus nån gång, då skulle jag gärna dokumentera min verklighet därifrån, såsom många av mina bloggvänner från Sverige gjort. Om orken fanns, vill säga.
Men nu hoppas jag att det ska räcka med sjukhus för min del i form av de besök vi gör hos mamma.

Hade i dag en intervjuträff utgående från Rouva Hulda Huoleton (fritt översatt Fru Hulda utan bekymmer), som är en hantverksbutik. Paikallisia käsitöitä = lokala hantverk.

Jobb från 8.30 till 15. Efter det till Borgå sjukhus, tur och retur nio mil. Asfalteringsarbeten förlänger körtiden en aning, men det retar inte upp mig. Däremot kunde de där ”strutarna” i gulröd plast som visar var man får köra och inte får köra vara lite mer vettigt utplacerade… Nu känns det ibland som om nån bara slängt dit dem på måfå.

Rosariet utanför Borgå sjukhus rensas och iståndsätts.

När vi lämnar Borgå sjukhus får jag syn på Ordodlaren, till vänster på bilden. Hon och ett gäng andra entusiaster höll på att rensa och fixa i rosenrabatterna där. Fram med kameran, rusa dit och säga ”jag har kommit ända från Lovisa för att ta den här bilden”, och sedan snabbt iväg igen.

Otrogen mina kära affärer i Lovisa är jag sällan. Men då vi nu varje dag sedan fredagen hälsat på mamma i grannstaden har vi också två gånger handlat där. Det som jag gillar med större mataffärer är att det finns fler brödsorter att välja bland, och att en viss tanke på singelhushåll tycks finnas. Små paket med små portioner och bland annat olika minitomater i lösvikt. Jag köper hellre sju små tomater än en hel ask med över trettio sådana. Tycker inte om matsvinn, men onekligen uppstår ett sådant ibland hos mig.

16 reaktioner på ”Min dag i bilder

 1. Joho, du tog mig verkligen ”på säng”, så att säga! Gillar ditt tilltag högt, så skall man göra! Tyvärr hade jag inte hunnit börja arbeta med sekatören, fotade bara de vackra blommorna. Och rosen är just ´Stanwell Perpetual´ som jag nämnde i en annan kommentar på Facebook! Den blev hårt beskuren i våras, och så fin den blev!

  1. Jätteroligt Märtha att du var med på noterna och inte sprang undan som nån ”typisk östnylänning” (du är ju inte sån) … hojtandes ”nej nej jag ska inte med på bild” … Du tog det med ro, och jag är stolt över mig själv som fick det där gjort, att snabbt rusa till med kameran då jag såg dig 😀

 2. Där ser du! Det var väl en bra start på att förverkliga din önskan att bli en ”vardagsbloggare”.
  Vad gäller mat håller jag helt med dig. Även om vi är två i hushållet köper vi aldrig askar utan bara frukt/grönsaker/tomater med mera i lösvikt. Man vill ju inte äta samma sak i en hel vecka, eller hur!?
  Så fint gatan utanför Rouva Hulda Huoleton är med mattan. Snyggt!

  1. Jag skulle köpa mer i lösvikt om det fanns. Men en del av våra affärer i Lovisa verkar inte ha kapacitet (utrymme) att erbjuda allt sånt – kanske jag borde kontakta köpmannen och fråga!

 3. Också jag kapteeni mat i Borgå idag, mot mina vanor. På vä hem från en trevlig dag med vänner på vacker plats i Ingå.

 4. Ibland då jag ser vissa bilder och speciellt då selfies så undrar jag nog vad folk tycker och tänker. Då kommer ’småstadsflickan’ fram igen. Var och en väljer ju själv vad de vill lägga ut, men du lär nog inte se mig på min blogg i neglige heller eller med papiljotter i håret…! 🤔😂

  1. Hahaa 🙂 Nej, det där med att visa sig i hårrullar verkar inte så kul.
   Men annars försöker jag bli lite modigare och då och då visa bilder på mig själv.
   Problemet är väl närmast nu att jag glömmer be andra fota mig 🙂

 5. Kul med dessa bilder från din vardag. Har en bra affär i lilla Rottne som har mycket i lösvikt. Jag som är ensam vill ha lite olika frukter.
  Kramar

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.