Fler vintriga Lovisavyer

Världen på en del av de här bilderna ser nästan svartvit ut. Men några färger skymtar här och där i form av hus och bilar.

Träden på gården där jag bor.

Men det som ögat ser, allt det sagolikt vackra, är inte lika lätt att fånga på bild 🙂

Det ser ut som om det låg bomull på grenarna 🙂

Lite gult lyser upp bland de svarta, vita och grå nyanserna.
… och ser man på! En röd bil!

Som ni ser har jag varit ute en liten sväng i dag. En väninna skjutsade mig vänligen till bokföraren. Jag cyklar dit på våren och sommaren, men nu står cykeln i husets förråd.

I måndags fick jag problem med nätbanken. Jag är säker på att jag slog i användarkod och lösenord rätt, men det oaktat låste sig banken. Efter att jag stått i telefonkö en ganska lång stund fick jag veta att jag kan göra nytt försök på tisdag morgon.

Tisdagsmorgonen kom. Koderna funkade inte. Nytt samtal till banken. Jag skulle ha fått vänta ytterligare ett dygn för att få i gång nätbanken, men nu råkade bankkontoret i Lovisa vara öppet. Där på Aktia var kundtjänsten vänlig och nu är problemet löst.
Hur det överhuvudtaget hade uppstått vet ingen. Jag hörde om andra som samma dag hade haft liknande problem.

Det här fick mig att tänka på hur ofta jag behöver mina nätbankskoder. Det är inte enbart då jag betalar fakturor utan också då identifiering krävs i massor av olika sammanhang.

Det digitala i all ära, men visst lever vi i en sårbar värld.

31 reaktioner på ”Fler vintriga Lovisavyer

 1. Du har mycket snö och bilderna är jättafina. Vi har fått ca 1dm i natt så det är ljust.
  Det är väldigt jobbigt när tekniken inte fungerar då märker man hur beroende vi är.
  🌞

 2. Det där med det digitala, är inte till för bankkunderna, det är till för banken. Detta även om Banken försöker att få bankkunderna att tro det. Hittar de inga pengar att betala ut, så strular de till det, och får kunden att tro att hen gjort fel.
  Svante

  1. Ja, och till och med jag som försöker anpassa mig till allt nytt ser ju nog det där att först tvingade man oss ta del av det digitala.
   Nu måste vi betala för att vi gör mycket av det som bankerna förr betjänade oss med 😦

   1. Det var det absolut. Bara för ett år sedan fanns banken på 8 mils håll, och bensinstationen, med affär 400 meter hemifrån. Nu ligger närmaste affär 6 mil hemifrån.
    Svante

   2. De som bor här gör allt för att alla ska vantrivas, och flytta. Skogsägarna fixar till skogarna, så inte ens djuren vill vara där. Här tas träden bort efter vägarna, och riset lämnas kvar, så det inte går att komma åt träden, som finns kvar. Man lämnar inte ens pisseträd kvar, som går att komma åt. Skogsbränderna gjorde inte saken bättre.
    Svante

 3. Otroligt fina bilder med väl ”gömda” färgklickar. Snyggt!
  Jo då, vår digitala värld är otroligt sårbar. Har läst boken ”Stjärnklart” av Lars Wilderäng. En bladvändare och definitivt en ögonöppnare.

 4. Verkligen vackert med den vita snön! Jobbigt när tekniken strular … och oj så sårbart vårt samhälle är! Skönt att det ordnade sig!

 5. Det är så otroligt fint utre just nu, vi gick en promenad på kvällen och hamnade stanna upp flera gånger bara för att ta in det vackra, Härligt. Mindre härligt när det tekniska inte fungerar, hoppas det inte händer igen..

 6. Jättefina vinterbilder!
  Vi är väldigt sårbara. Bank Id i mobilen (som jag vägrar skaffa) och nu de nya blipp korten. Tappar du det kan vem som helst ta ut pengar och man kan scanna det. Det räcker med 20 cm avstånd och det spelar ingen roll var du har ditt kort. Tack och lov går min bank med på att inaktivera det.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.