Det är bara att våga

… också då det gäller ny hårfärg. I går var jag för första gången i livet hos frissan på kvällen, vi påbörjade proceduren 18.45 och hemma var jag åter 21.30. Det var riktigt mysigt.

Det är färger från växtriket som gäller nu. Jag litade helt på frissan Mona, hon har rätt känsla för vad som passar och vad som lyckas. Själv har jag svårt att beskriva hur jag vill att slutresultatet ska bli. Rödblond kan uppfattas på många sätt.

Jag vet inte om topparna är riktigt så här ljusa eller om skenet från lampan gör sitt. Men mycket nöjd blev jag!

Jag vill inte längre att kemikalier används då jag går hos frissan, och nu går jag också över till ekologiska produkter då det gäller hårvård. När flaskan är tom sköljer jag ur den och går till frissan för att få påfyllning. Då bidrar vi åtminstone lite till att minska på berget av plast.

Mysbelysning då jag fick massage.

I morgon var det tänkt att jag skulle åka till Uleåborg i norra Finland för att se Tors innebandymatch där. Men just nu vill jag inte störa min dygnsrytm. Att vakna fem på lördagsmorgonen och sedan sitta i en buss tio timmar natten mellan lördag och söndag känns inte bra just nu. Hur mycket jag än älskar att följa Tors lag, och att åka buss, sover jag inte bra i den. Det skulle betyda att jag behövde sova från åtta på söndag morgon en bit in på eftermiddagen efter den långa resan.
Förr gick det bra, men för tillfället känner jag att kroppen säger stopp – den behöver en regelbunden dygnsrytm.

23 reaktioner på ”Det är bara att våga

  1. Jag har egentligen inte mått dåligt, men rytmstörningen gjorde att jag fick läkarbesöket gjort och prover tagna.
   Man borde ju gå varje år och låta kolla sina värden, men ibland blir det bara inte av.
   Och då jag vet att för mycket jobb och stress skapar oroligt hjärta vill jag varva ner, prioritera.
   Kram!

 1. Wow Carita, dedär blev fint i ditt hår. Ekologiska produkter är bra och super bra om man får gå å fylla på den hos frissan, det skall jag fråga mera om nåttag när jag minns då vi ses.

  1. Ja, för egen del säger jag ”bättre sent än aldrig” att jag börjat tänka i de här banorna.
   Att undvika plast helt är svårt, men man gör så gott man kan!
   Vi får prata mer då vi ses!

 2. Det blev jätte fint och så bra att det finns ekologiska produkter. Det är väldigt bra med kontroll av sina värden. Som diabetiker har jag 4 kontroller om året och det är skönt.
  Du gjorde rätt i att inte åka så långt just nu. Det finns fler matcher du kan se.
  Ha en fin fredag och koppla av.
  Kramar från oss

   1. Det är inget märkligt 😀
    Den här definitionen hittade jag då jag googlade: ”Med energiklippning skapar jag en lättskött frisyr utifrån hårets egna förutsättningar. Jag följer alltid hårets eget fall & för samman håret till en snygg och lättskött frisyr. Kombineras med huvudmassage för att få en helhetsbehandling. Behandlingen utförs i stillhet & ger dig därför en avslappnande stund för både kropp och själ!
    Jag upplever att detta stämmer bra som beskrivning.

 3. Supersnyggt! Och jättebra med ekologiska produkter. Frågade min frissa om det för några år sen. Då använde hon inte det. Dags att fråga igen. Samtidigt färgar jag bara en gång om året och inte var sjätte vecka som en del.
  Skönt att få snabba svar från läkaren och viktigt att lyssna på kroppen. När jag var stressad och gick in i väggen kunde mitt hjärta slå extraslag lite hur som helst. Det kan det göra fortfarande men inte så ofta och nu vet jag att det inte är farligt.
  Trevlig helg!

  1. Vi har åtminstone två ekofrissor i Lovisa, sådana som inte använder kemikalier alls och som färgar med växtfärger. Det är bra!
   Jo, extraslagen har ofta med stress att göra – och jag behöver komma ut en sväng i friska luften då och då också 🙂
   Trevlig helg!

 4. Åhhhhh så fint ditt hår blev! Fantastiskt snyggt! Så modernt med helt rakt hår – WOW säger jag bara.
  Du fick dig nog en tankeställare efter hjärtflimret, så det är riktigt bra att du tar det lugnt. Man har liksom bara en hälsa, eller hur!?

  1. Ja, det stämmer. Rytmstörningarna fick mig att börja tänka på hur mycket jag jobbat, hur lite tid jag gett åt mig själv.
   Jag hade nästan glömt hur det kändes att ha någon dag då det inte fanns ett enda måste i kalendern.
   Tack för komplimangerna om håret, jag blev glad 🙂

 5. Skitsnyggt om man nu får uttrycka sig så 🥰 verkligen super, 👍 och du gör helt rätt som stannar hemma och sover 😴 istället för att åka och titta på innebandy.. Hoppas hela din helg blir skön och mysig 😊

 6. Fin färg! Härligt att du kan bara ta med flaskan för påfyllning av produkt! Önskar det var likadant här hos oss. Istället försöker jag minska på mängden flaskor och plastpåsar vi använder.

 7. Snyggt! Jag har använt kemikaliefria hårvårdsprodukter i många år. Det finns helt enkelt för mycket gift i de vanliga produkterna.
  Bra med påfyllning av din flaska. Det var mycket prat om plastkassar som nu har blivit dyrare. Jag förstår inte varför man fortfarande tillverkar dem? Då spelar miljön ingen roll längre. Företagen som tillverkar dem måste ju tjäna pengar. Suck……

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.