Som ur en Kaurismäkifilm

Här har det hänt en hel del genom åren.
Här har det hänt en hel del genom åren.

Vackert är ju huset inte, men hotellrestaurangen är nog vida känd, åtminstone i Lovisa med omnejd.
Än har inte den finske regissören Aki Kaurismäki hittat hit, men om han gör det nån dag tror jag han skulle gilla miljön.

Restaurangen i den här byggnaden har överlevt allt annat. Här har funnits matbutik, musikaffär, elektronikaffär och försäkringsbolag på gatunivå, för att bara nämna något av allt det andra. Då fanns ingången till krogen i mitten där man nu ser en vit stängd fasad.

12 reaktioner på ”Som ur en Kaurismäkifilm

    1. Vet inte riktigt vilket årtal huset är byggt, månne det inte kom upp istället för något fint trähus som revs? Men i alla fall – jag kan inte heller låta bli att gilla det här, trots allt.

  1. Tack för besöket och kommentaren inne på min blogg!
    Någon gång i framtiden kanske folk kommer att känna nostalgi även över den typen av betongkomplex, men i vilket fall så står det där som ett monument över att tiderna förändras.

    1. Ja, på något sätt vill man ju inte att det här ska rivas. Byggnaden är inte vacker men så många, många människor har minnen därifrån – det är liksom inte vilken hotellrestaurang som helst.
      Och tack för ditt besök hos mig!

  2. 1965 öppnades Zilton. På fb:s sidor, Vi som bor eller bott i Lovisa finns foto på trähuset som fanns på platsen tidigre.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.